Alfa Romeo Stelvio Forum banner
41 - 60 of 85 Posts
Discussion starter · #42 ·
Fajnie! Daj nam znać, jeśli zdecydujesz się na przedłużoną gwarancję, zanim wygaśnie fabryczna, i ile za nią zapłacisz!
Zrób sobie przysługę i pozbądź się tych śmieciowych Pirellich. Cóż, nie będziesz miał wyboru, jak tylko je wkrótce wymienić, ponieważ masz szczęście, jeśli przejedziesz na nich 15 000 mil. Moja opinia, ale sprzedałem swoje od razu. Nie mogłem znieść tego, jak jeździły.
Tak, nie jestem wielkim fanem Pirelli.

Pirelli jest częściowo własnością Chińczyków i nie produkują dobrych opon. Kolejna włoska firma, która się sprzedała. Conti i Michelin są warte dodatkowych pieniędzy moim zdaniem. Miałem szczęście i naprawdę dobrą obsługę klienta od Conti. Jeździmy ciągle dws na stelvio, x7, a nawet naszym fiat 500. Będą też na moim grecale.

te dwie firmy oferują pomoc drogową i holowanie, jedyne 2, które to robią. Miałem przebitą oponę w x7/ i odholowali do najbliższego discount tire, ale holowali do 200 mil! Doskonała obsługa.

Wybrałem Pirelli ze względu na obiektywne testy opon Touring do samochodów SUV premium, które TireRack niedawno przeprowadził na Stelvio z 2023 roku. Tak naprawdę nie obchodzi mnie, kto jest właścicielem firmy.

Pirelli jest częściowo własnością Chińczyków i nie robią dobrych opon. Kolejna włoska firma, która się sprzedała. Conti i Michelin są warte dodatkowych pieniędzy moim zdaniem. Miałem szczęście i naprawdę dobrą obsługę klienta od Conti. Jeździmy ciągle DWS na Stelvio, X7, a nawet naszym Fiat 500. Będą też na moim Grecale.

te dwie firmy oferują pomoc drogową, jedyne 2, które to robią. Miałem przebitą oponę w X7/ i odholowali do najbliższego sklepu z oponami, ale holowali do 200 mil! Doskonała obsługa.

Jeżdżę DWS na moim '21 Q4 Sport Ti od niedługo po tym, jak
OE zrobiło się tłuste. DWS doskonała opona, nigdy nie osiągnęła deklarowanego przebiegu (stwierdziłem to samo w przypadku Michelina), ale co z tego? Masz najlepszą oponę, jaką można kupić za pieniądze do tego zadania.

Opony są jak buty. Każdy chce innego dopasowania i odczucia. Jeśli kupisz buty, które są tanie lub bardzo drogie i bolą, będziesz o tym pamiętać na każdym kroku. To samo dotyczy opon.

Jedź, co lubisz i wybierz dłuższą drogę do domu.

Discussion starter · #49 ·
Mam DWS w moim GTi. Sam jestem fanem Michelina i Continentala, jednak jeśli chodzi o opony całoroczne, uważam, że tylko Falken ma odpowiednią specyfikację dla QV. Czytałem o nich świetne recenzje.

Co roku robię sezonowe wymiany. Michelin CrossClimate2. Zeszłego lata Michelin Latitude Sport 3, które faktycznie sprzedaję.
Również robię sezonowe wymiany, używam Pirelli Scorpion Winters od 5 lat (najpierw w Volvo V90, teraz w QV (choć inne felgi). Jestem z nich bardzo zadowolony, teraz, gdy są całkowicie zużyte, przetestuję Bridgeton Blizzaks przyszłej zimy.
Dlaczego sprzedajesz Micheliny? Będę potrzebował nowych opon letnich, zanim skończy się ciepły sezon.

Również robię sezonową wymianę, używam Pirelli Scorpion Winters od 5 lat (najpierw w Volvo V90, teraz w QV (choć inne felgi). Byłem z nich bardzo zadowolony, teraz, gdy są całkowicie zużyte, wypróbuję Bridgeton Blizzaks przyszłej zimy.
Dlaczego sprzedajesz Michelliny? Będę potrzebował nowych opon letnich zanim skończy się ciepły sezon.
Prowadzę się i nie mam gdzie ich przechowywać. Nie zrobię wymiany i zostawię CrossClimate2 na ten rok. Są wystawione w dziale ogłoszeń.

Discussion starter · #54 ·
to uczciwa cena. Jak powiedziałeś, spokój ducha i upewnienie się, że nie ma żadnych wymówek, jeśli musisz skorzystać z gwarancji na coś związanego z silnikiem.
Dwie rzeczy, które ostatnio zauważyłem. Jestem pewien, że są normalne, ale pomyślałem, że zapytam. Wczoraj umyłem samochód i kiedy przesunąłem go do wyschnięcia, hamulce wibrowały, jakbym jechał po szynach. Pomyślałem, że tak robią, ponieważ były mokre, ale pomyślałem, że zapytam.

Dodatkowo, skręcając na podjazd lub z podjazdu lub na niektóre ulice, czuję, jakby przedni pasażer ocierał. Mam letnie opony Pirelli, które były w zestawie z samochodem, więc nie jestem pewien, dlaczego miałyby ocierać. Zauważyłem to bardziej dzisiaj, gdy temperatura wynosiła około 50 stopni. Czy to normalne?

Mokre hamulce drżą przez chwilę, aż wyschną lub zostaną trochę przepompowane. Niewiele mogę powiedzieć o oponach Pirelli, ponieważ miałem je tylko przez krótki czas, ale opony letnie nie sprawdzają się dobrze w niższych temperaturach.

Discussion starter · #56 ·
Mokre hamulce drżą przez chwilę, aż wyschną lub zostaną trochę przepompowane. Nie mogę się zbytnio wypowiadać na temat opon Pirelli, ponieważ miałem je tylko przez krótki czas, ale opony letnie nie sprawdzają się dobrze w niższych temperaturach.
Czytałem, że Giulia i Stelvio QV mają tendencję do wydawania dźwięku, jakby koło ocierało, gdy skręcasz kierownicę do końca lub jesteś blisko skręcenia. Nie zauważyłem tego w moim do dzisiaj, więc zastanawiałem się, czy to problem z zawieszeniem, czy coś w tym rodzaju.

Czytałem, że Giulia i Stelvio QV mają tendencję do wydawania dźwięku, jakby koło ocierało, gdy skręcasz kierownicą do końca lub prawie do końca. Nie zauważyłem tego u siebie do dzisiaj, więc zastanawiałem się, czy to problem z zawieszeniem, czy coś w tym rodzaju.
Wyszukaj na forum "Ackerman".

Discussion starter · #58 ·
Wyszukaj na forum „Ackerman”.
Tak, trochę się tego spodziewałem. Czytałem również, że częściej zdarza się to w przypadku opon letnich w zimnie, więc ma to sens. Niektórzy wydają się rozwiązywać problem, przechodząc na inną markę opon. Nie przeszkadza mi to, o ile wiem, że nie szkodzi to samochodowi.

Discussion starter · #59 ·
Właśnie kupiłem czytnik kodów Autel AutoLink AL319 dla SQV. Kosztował tylko 25 dolarów i był gorąco polecany przez YouTubera Autofanatic, który miał już 4 GQVs. Ma on demo resetowania kodu wypadania zapłonu w swoim '22QV, więc jeśli działa dla jego '22, powinno działać również dla mojego '21.
Mam nadzieję, że nigdy go nie będę potrzebował, ale przezorny zawsze ubezpieczony. Po prostu zachowam go w samochodzie na wszelki wypadek.

Właśnie zakupiłem czytnik kodów Autel AutoLink AL319 dla SQV. Kosztował tylko 25 dolarów i był gorąco polecany przez YouTubera Autofanatic, który miał już 4 GQVs. Ma on demo resetowania kodu wypadania zapłonu w swoim '22QV, więc jeśli działa to dla jego '22, powinno działać również dla mojego '21.
Mam nadzieję, że nigdy nie będę go potrzebował, ale lepiej zapobiegać niż leczyć. Będę go trzymał w samochodzie na wszelki wypadek.
Czy zainstalowałeś obejście SGW?

41 - 60 of 85 Posts