Alfa Romeo Stelvio Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
536 Posts
Discussion Starter #1
Ok guys, I can't seem to get the hood to open consistently, I noted that the latches did not have any grease on them so put just a dab on each one. I pull the hood release, and typically on a car it pops up about 1" or so. Here I pull the release, nothing happens. Then I go and press down the hood at the latch points, pull release again and then stick my fingers in the crack to lift the hood. FYI this is with engine off.

Is this what everyone else experiences?
 

·
Registered
Joined
·
330 Posts
Take it to the dealer (a competent one)....there is a Service Bulletin for this....I had mine done yesterday and it's perfect...
 
  • Like
Reactions: zvezdah1

·
Registered
Joined
·
1,769 Posts
Just enough to get lifted with finger tips. its very light!!!
 
  • Like
Reactions: zvezdah1

·
Registered
Joined
·
9 Posts
i had mine stuck too. Pulled the lever, heard the pop, but the hood dint budge.

i lightly depress the hood where the latch is and got someone to pull the lever again and it works. but it seems to be a recurring problem. is there no permanent fix for this?
 

·
Registered
Joined
·
1,769 Posts
You have the little bumpers pressing too hard to hold the hood adjustment up. So check that alignment or the latch needs to be raised 1mm.
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
FYI i got it fixed at the dealership, they said the cable was detached and they managed to secure it back tightly. Works fine for now, maybe test it for a couple more pulls.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top