Alfa Romeo Stelvio Forum banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
604 Posts
I'm about 2 weeks into my 2021 QV experience after patiently waiting for delivery over the last 6 months. I feel fortunate that they built it because I know most orders for 2021s were cancelled by the factory after March, but mine showed up as a sold order so it was fulfilled. I also have seats and an exterior color that I don't think are offered on the 2022's (red stitching and Trofeo White). I've been following this forum for quite a few months as I was trying to make the decision on whether or not to pull the trigger. I appreciate all of the discussions and have found it to be a great resource, so thanks to all of the contributors.

Great experience so far, but one strange experience this morning. For the first few miles, the brakes were not disengaging for about 1-2 seconds after I took my foot off the pedal. I was in 'D' mode, so even without giving it any gas, the idle would fight the brakes, which would squeak loudly before ultimately releasing. I've had some squeaking at the beginning of most of my driving sessions, but was kind of expecting that based on what I had read in previous posts. Today was the first time I felt like there was an actual delay in release though.

I mostly drive in manual mode and downshift a lot to avoid using the brakes too much, so maybe I need to hit them a little harder to get them set or something? Appreciate any insight.
View attachment 23285
Hi MNTurny,
Congratulations on your new vehicle! We'd be happy to connect you with a specialist who will work alongside your dealer to address your brake concerns. If you want to send us a private message, we'd like to collect more information in order to determine next steps.

Sarah
Alfa Romeo Cares
 

·
Registered
Joined
·
604 Posts
I have a 2021 and my car does exactly the same thing but only when there is no incline. So, if Im sitting at a stop light, the brakes put on what feels like a hill hold type thing. Then, I release the brake and for a split second they're still clamped. If its first thing in the morning, I do hear a squeak. If I'm on in incline this doesn't happen. It has done this since new. Actually it's weird because when Im stopped at a light, I can literally see the front of the car go down a few mm, almost like hydraulic suspension. No clue but the car is working great so far; about 2,250 miles in the first 6 weeks.
Hi Franiacob,
If you like to send us a private message as well, we'd be happy to collect more information in order to address your concerns.

Sarah
Alfa Romeo Cares
 
1 - 2 of 2 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top