Jeździłem dzisiaj samochodem i nie było problemów. Zawsze jeżdżę w D. Chciałem przekręcić pokrętło na D i żadnych świateł na pokrętle. Wyłączyłem silnik, a także wyłączyłem go w aptece. Nadal nie działa. Po prostu pozostań w N. Model 2020 zbudowany 9/20. 1200 mil. Zadzwonię jutro do dealera w sprawie serwisu. Czy dealerzy zwykle dają samochody zastępcze, jeśli nie kupiłeś u nich samochodu?
Miałem dokładnie ten sam problem. Kupiłem CPO 2020 Ti z przebiegiem 23k w zeszłym tygodniu tutaj w NJ.
DNA działało dobrze do wczoraj. Światła na nim nie zapalały się, a pokrętło było gorące w dotyku.
Po przeczytaniu komentarzy tutaj, zabrałem go do dealera, u którego go kupiłem i pokazałem im ten wątek i dokładnie wiedzieli, co się dzieje! Na szczęście mieli pokrętło na stanie i od razu je wymienili. Zajęło to tylko około godziny.
Zauważyłem kilka interesujących obserwacji... W ciągu tygodnia, w którym posiadałem samochód, przejechałem około 700 mil.
MPG oscylowało w okolicach 22,4. Po wymianie pokrętła DNA MPG wynosi 28,3. Ponadto temperatura wody wahała się między 3-4 kreskami ze starym pokrętłem DNA... Po jego wymianie (przejechałem około godziny i około 30 mil) temperatura wody utrzymywała się na poziomie 4 kresek.
Dzięki temu forum i twojemu pytaniu za pomoc w rozwiązaniu tego problemu dla nowego właściciela Alfy!